Verdriet

Kampt jouw kind met verdriet en onmacht? Soms stort de wereld even in en is het moeilijk om weer blij te worden. Er is niets erger dan je eigen kinderen ongelukkig zien. Wanneer je kind verdrietig is, wil je die emotie graag van hem of haar overnemen. Je maakt je zorgen, wilt de situatie oplossen en voelt je wellicht onzeker. Misschien heb je zelfs het gevoel dat je het helemaal fout hebt gedaan.

Teruggetrokken

Soms komt dat verdriet voort uit een bepaalde gebeurtenis. Je dochter of zoon is teruggetrokken, stil en in zichzelf gekeerd. Het kind is minder met je gaan delen en kruipt terug in de schulp.

Weer bruisen

Op dat moment kom ik om de hoek kijken als kindercoach. Samen met het kind bekijk ik waar die emotie vandaan komt en hoe zich dat uit. Wat moet er veranderen om het kind minder verdrietig te maken? Welke rol spelen de ouders daarin? Wanneer het lastig is om hierover te praten, gaan we spelenderwijs aan de slag. Door systemisch te werken en het kind centraal te stellen zorgen we er samen voor dat hij of zij weer gaat bruisen. 

Systemisch

Op een systemische manier zoeken we samen naar de juiste ingrediënten om het gezin terug in balans te brengen. Als kindercoach kijk ik met een objectieve blik als spin in het web naar het gezinssysteem.

Intuïtief

Ieder kind heeft een andere aanpak nodig. Dat is nooit een vooraf opgesteld stappenplan, maar zorg op maat. Vanuit gevoel en intuïtie werken we samen aan mooie stappen tot succes.

Ontdekkingswijs

Ontdekkingswijs is de pedagogische visie en het zelf ontwikkelde gedachtegoed waar ik mee werk. Ik kijk door de ogen van het kind en laat hem of haar wijs worden door eigen ontdekkingen.

Spelenderwijs

Het contact maak ik laagdrempelig door spelenderwijs aan de slag te gaan. Ik richt me daarbij op het belevingsniveau van het kind. Met als doel om spelenderwijs inzichten te krijgen en vanuit eigen kracht te kunnen handelen.

Ervaringen van anderen

De aanpak en begeleiding van Desiree was gedegen, open, professioneel en laagdrempelig. No-nonsense, maar een praktische aanpak gericht op de behoefte van het kind.

Fam. B.

Het is fijn om met Desiree te praten. Telkens leert ze me weer om mezelf te leren kennen.

Joep (13)

Desiree stelt onze zoon erg op zijn gemak. Ze kijkt niet naar wat er fout gaat, maar hoe je iets kan doen om een situatie te voorkomen. Vaak vraagt Joep (13) nu zelf om een gesprek als er iets niet lekker zit. 

Moeder Joep

Desiree is een ‘superhulp’ voor kinderen die het heel moeilijk vinden om te praten over wat er dwars zit. Met behulp van spelletjes en kaartjes komt er makkelijk een gesprek op gang. Ze heeft veel geduld en zou je nooit pushen, wat superfijn is.

Eva (16)

Als het niet lekker met me ging, hielp Desiree me er echt uit. Ze is echt mijn held geworden, ik vertelde haar dingen die ik niemand anders vertelde. Ze heeft mij geleerd om sterk te zijn. Daar heb ik heel veel aan gehad.

Yani (11)

Bij Desiree voelde ik me veilig, vertrouwd en fijn. Heerlijk om samen te spelen, te werken en gewoon mezelf te kunnen zijn.

Lieke (14)

Lieke keek uit naar de momentjes bij Desiree en wij ook. De manier waarop ze ons heeft geholpen is hartverwarmend.

Ouders van Lieke

Kind en gezin weer in balans?

Neem dan contact met me op. Bel 06-50 27 80 12 of mail info@3-dees.nl