Over Desiree

Desire – verlangen

Desiree is mijn naam en betekent ‘verlangen’. Als ouder verlang je naar een gelukkig kind en een fijne toekomst samen.

Direction – richting

Samen geven we richting aan het te bewandelen pad en gaan we op zoek naar een nieuwe balans.

Destination – bestemming

De bestemming is het eindpunt. Hand in hand, samen met het kind en gezin, wandelen we richting dit punt.

"3-Dees: met verlangen richting je bestemming"

Aangenaam kennis te maken..

Mijn naam is Desiree van den Aker/ de Bont.
Kindercoach & oudercoach.

Het is een feest om elke keer weer te mogen beleven hoe je dicht bij een kind kunt komen. Dat avontuur startte na mijn opleiding tot verpleegster. Al snel ontdekte ik mijn voorkeur voor het kind en ik nam een baan in de kinderopvang met beide handen aan. De manier waarop je naar een kind kijkt en hoe je er vervolgens mee omgaat, is ontzettend bepalend voor de ontwikkeling. Na die ontdekking ben ik vol idealisme en passie aan een nieuwe uitdaging begonnen: de oprichting van kinderopvangorganisatie De Kleine Wereld. 

Ontdekkingswijs

De jaren daarna heb ik als medeoprichter en eigenaresse gestaan voor de pedagogische visie ‘ontdekkingswijs’. Dit zelf ontwikkelde gedachtegoed is gebaseerd op verschillende stromingen met daaroverheen een uniek sausje. Het gaat uit van een uniek uitgangspunt: kijken door de ogen van het kind. Met deze visie in mijn achterhoofd, ervaar ik iedere keer weer opnieuw hoe dicht je bij een kind kunt komen als je hem of haar aanspreekt in zijn interessegebied.

Door de opleiding tot pedagogisch coach, ben ik me vanaf juni 2006 meer gaan richten op het coachen en begeleiden van medewerkers en het ondersteunen van ouders bij vraagstukken rondom hun kind(eren). Na tien jaar nam ik weloverwogen afscheid van deze prachtorganisatie. Ik rondde mijn opleiding tot kindercoach af en ging opnieuw mijn passie achterna door mijn zelfstandige onderneming te starten.

3-Dees

Binnen mijn kindercoachpraktijk stel ik kinderen centraal. Mijn overtuiging is dat je door betrokken te zijn, beter kunt leren. Dit heeft mij de afgelopen 20 jaar gedreven in mijn vak. Daardoor heb ik enorm veel van kinderen, door kinderen en met kinderen geleerd. Het heeft mij gebracht tot waar ik nu sta. Ik vind het prachtig om te zien hoe een kind zich kan ontwikkelen en ik geniet graag vanaf de zijlijn met volle teugen mee van deze groei.

Ervaringen van anderen

De aanpak en begeleiding van Desiree was gedegen, open, professioneel en laagdrempelig. No-nonsense, maar een praktische aanpak gericht op de behoefte van het kind.

Fam. B.

Het is fijn om met Desiree te praten. Telkens leert ze me weer om mezelf te leren kennen.

Joep (13)

Desiree stelt onze zoon erg op zijn gemak. Ze kijkt niet naar wat er fout gaat, maar hoe je iets kan doen om een situatie te voorkomen. Vaak vraagt Joep (13) nu zelf om een gesprek als er iets niet lekker zit. 

Moeder Joep

Desiree is een ‘superhulp’ voor kinderen die het heel moeilijk vinden om te praten over wat er dwars zit. Met behulp van spelletjes en kaartjes komt er makkelijk een gesprek op gang. Ze heeft veel geduld en zou je nooit pushen, wat superfijn is.

Eva (16)

Als het niet lekker met me ging, hielp Desiree me er echt uit. Ze is echt mijn held geworden, ik vertelde haar dingen die ik niemand anders vertelde. Ze heeft mij geleerd om sterk te zijn. Daar heb ik heel veel aan gehad.

Yani (11)

Bij Desiree voelde ik me veilig, vertrouwd en fijn. Heerlijk om samen te spelen, te werken en gewoon mezelf te kunnen zijn.

Lieke (14)

Lieke keek uit naar de momentjes bij Desiree en wij ook. De manier waarop ze ons heeft geholpen is hartverwarmend.

Ouders van Lieke

Kind en gezin weer in balans?

Neem dan contact met me op. Bel 06-50 27 80 12 of mail info@3-dees.nl