Onzeker

Een kind laat vaak ander gedrag zien wanneer hij of zij onzeker is. Soms komt dat door faalangst of een laag zelfbeeld.  Misschien heeft jouw zoon of dochter wel buikpijn, hoofdpijn of is hij of zij vaak vermoeid. Wanneer onzekerheid de overhand krijgt, durven kinderen niet voor zichzelf op te komen. Zij zetten vaak een masker op, worden vaak ondergesneeuwd en zijn kwetsbaar.

Kind centraal

Wanneer je kind onzeker is, heb je misschien het gevoel dat hij of zij zich aanstelt. Doorpakken helpt niet altijd. Als kindercoach bied ik handvaten in de omgang met het kind, maar ik bekijk ook waar de emotie vandaan komt. Het kind staat hierbij centraal. Hoe kunnen we het kind steviger laten staan? En hoe kun je hier als ouder een voorbeeld in zijn? 

Eigen kracht

Als kindercoach zoek ik het contact met jullie zoon of dochter op. Hoe kan hij zij stevig in de schoenen staan? Zowel letterlijk als figuurlijk? Ik laat het kind dat zelf ervaren met behulp van diverse spelvormen. Vaak spelen we situaties na om het kind meer in zijn of haar eigen kracht te zetten. 

Systemisch

Op een systemische manier zoeken we samen naar de juiste ingrediënten om het gezin terug in balans te brengen. Als kindercoach kijk ik met een objectieve blik als spin in het web naar het gezinssysteem.

Intuïtief

Ieder kind heeft een andere aanpak nodig. Dat is nooit een vooraf opgesteld stappenplan, maar zorg op maat. Vanuit gevoel en intuïtie werken we samen aan mooie stappen tot succes.

Ontdekkingswijs

Ontdekkingswijs is de pedagogische visie en het zelf ontwikkelde gedachtegoed waar ik mee werk. Ik kijk door de ogen van het kind en laat hem of haar wijs worden door eigen ontdekkingen.

Spelenderwijs

Het contact maak ik laagdrempelig door spelenderwijs aan de slag te gaan. Ik richt me daarbij op het belevingsniveau van het kind. Met als doel om spelenderwijs inzichten te krijgen en vanuit eigen kracht te kunnen handelen.

Ervaringen van anderen

De aanpak en begeleiding van Desiree was gedegen, open, professioneel en laagdrempelig. No-nonsense, maar een praktische aanpak gericht op de behoefte van het kind.

Fam. B.

Het is fijn om met Desiree te praten. Telkens leert ze me weer om mezelf te leren kennen.

Joep (13)

Desiree stelt onze zoon erg op zijn gemak. Ze kijkt niet naar wat er fout gaat, maar hoe je iets kan doen om een situatie te voorkomen. Vaak vraagt Joep (13) nu zelf om een gesprek als er iets niet lekker zit. 

Moeder Joep

Desiree is een ‘superhulp’ voor kinderen die het heel moeilijk vinden om te praten over wat er dwars zit. Met behulp van spelletjes en kaartjes komt er makkelijk een gesprek op gang. Ze heeft veel geduld en zou je nooit pushen, wat superfijn is.

Eva (16)

Als het niet lekker met me ging, hielp Desiree me er echt uit. Ze is echt mijn held geworden, ik vertelde haar dingen die ik niemand anders vertelde. Ze heeft mij geleerd om sterk te zijn. Daar heb ik heel veel aan gehad.

Yani (11)

Bij Desiree voelde ik me veilig, vertrouwd en fijn. Heerlijk om samen te spelen, te werken en gewoon mezelf te kunnen zijn.

Lieke (14)

Lieke keek uit naar de momentjes bij Desiree en wij ook. De manier waarop ze ons heeft geholpen is hartverwarmend.

Ouders van Lieke

Kind en gezin weer in balans?

Neem dan contact met me op. Bel 06-50 27 80 12 of mail info@3-dees.nl