Chaos

Soms is de emmer even vol. Je kind kan niet meer nadenken, opletten en heeft last van de drukte om zich heen. Kinderen hebben dan vaak last van concentratieproblemen of zijn vergeetachtig. Plannen, organiseren en structureren zijn ontzettend moeilijk. Zij hebben een vol hoofd en ervaren veel prikkels vanuit de maatschappij. Het is moeilijk om de situatie te overzien en alledaagse handelingen gestructureerd uit te voeren. 

Structuur aanbrengen

Als ouder kan de chaos van een kind je een moedeloos gevoel geven. Moet je hem of haar achter de vodden zitten? Gaat het vanzelf over en moet ik het voorkomen? Vaak heb je al veel geprobeerd om de situatie te verbeteren. Als kindercoach kijk ik mee met de situatie. We brengen structuur aan en bekijken wat voor jullie kind werkt en hoe het gezin daarin mee kan gaan.  

Vertrouwde omgeving

Het kind staat centraal in mijn werkwijze. In zijn of haar vertrouwde omgeving gaan we samen spelenderwijs aan de slag. We bespreken wat het kind nodig heeft om de chaos te verminderen. Dat kan een wekkertje zijn in de telefoon van het kind, een plansysteem maar ook post-its met notities. Ieder kind is anders en heeft een andere aanpak nodig. Wat voor de een werkt, werkt niet voor de ander. 

Systemisch

Op een systemische manier zoeken we samen naar de juiste ingrediënten om het gezin terug in balans te brengen. Als kindercoach kijk ik met een objectieve blik als spin in het web naar het gezinssysteem.

Intuïtief

Ieder kind heeft een andere aanpak nodig. Dat is nooit een vooraf opgesteld stappenplan, maar zorg op maat. Vanuit gevoel en intuïtie werken we samen aan mooie stappen tot succes.

Ontdekkingswijs

Ontdekkingswijs is de pedagogische visie en het zelf ontwikkelde gedachtegoed waar ik mee werk. Ik kijk door de ogen van het kind en laat hem of haar wijs worden door eigen ontdekkingen.

Spelenderwijs

Het contact maak ik laagdrempelig door spelenderwijs aan de slag te gaan. Ik richt me daarbij op het belevingsniveau van het kind. Met als doel om spelenderwijs inzichten te krijgen en vanuit eigen kracht te kunnen handelen.

Ervaringen van anderen

De aanpak en begeleiding van Desiree was gedegen, open, professioneel en laagdrempelig. No-nonsense, maar een praktische aanpak gericht op de behoefte van het kind.

Fam. B.

Het is fijn om met Desiree te praten. Telkens leert ze me weer om mezelf te leren kennen.

Joep (13)

Desiree stelt onze zoon erg op zijn gemak. Ze kijkt niet naar wat er fout gaat, maar hoe je iets kan doen om een situatie te voorkomen. Vaak vraagt Joep (13) nu zelf om een gesprek als er iets niet lekker zit. 

Moeder Joep

Desiree is een ‘superhulp’ voor kinderen die het heel moeilijk vinden om te praten over wat er dwars zit. Met behulp van spelletjes en kaartjes komt er makkelijk een gesprek op gang. Ze heeft veel geduld en zou je nooit pushen, wat superfijn is.

Eva (16)

Als het niet lekker met me ging, hielp Desiree me er echt uit. Ze is echt mijn held geworden, ik vertelde haar dingen die ik niemand anders vertelde. Ze heeft mij geleerd om sterk te zijn. Daar heb ik heel veel aan gehad.

Yani (11)

Bij Desiree voelde ik me veilig, vertrouwd en fijn. Heerlijk om samen te spelen, te werken en gewoon mezelf te kunnen zijn.

Lieke (14)

Lieke keek uit naar de momentjes bij Desiree en wij ook. De manier waarop ze ons heeft geholpen is hartverwarmend.

Ouders van Lieke

Kind en gezin weer in balans?

Neem dan contact met me op. Bel 06-50 27 80 12 of mail info@3-dees.nl