Boos

Ieder kind is weleens boos. Soms gebeurt dit zo vaak dat het kind, of de omgeving, er last van heeft. Heb je het gevoel dat je de cirkel niet kunt doorbreken? Is jouw zoon of dochter snel of vaak boos? Het is moeilijk om hiermee om te gaan. Je begrijpt niet goed waar deze emotie vandaan komt en voelt je machteloos of zelfs gefrustreerd.

Spelenderwijs

Als kindercoach neem ik een kijkje in de “gebruiksaanwijzing” van het kind. Is het kind boos op een situatie, boos vanuit onrecht of omdat het misschien anders loopt dan gehoopt. Spelenderwijs en gericht op eigen ontdekkingen bekijk ik samen met het kind waar de boosheid vandaan komt. Wanneer plopt de boosheid op? Stijgt het meteen van groen naar rood?

Grip op de situatie

Na deze inzichten proberen we samen het patroon te doorbreken. Wat moet er veranderen? Moet er iets aangepast worden in de omgeving? Hoe kunnen we die boosheid keren? En wat is hierin de rol van het kind en jullie als ouders. Ieder kind is anders en heeft iets anders nodig. Door een persoonlijke aanpak krijgen jullie weer grip op de situatie. 

Systemisch

Op een systemische manier zoeken we samen naar de juiste ingrediënten om het gezin terug in balans te brengen. Als kindercoach kijk ik met een objectieve blik als spin in het web naar het gezinssysteem.

Intuïtief

Ieder kind heeft een andere aanpak nodig. Dat is nooit een vooraf opgesteld stappenplan, maar zorg op maat. Vanuit gevoel en intuïtie werken we samen aan mooie stappen tot succes.

Ontdekkingswijs

Ontdekkingswijs is de pedagogische visie en het zelf ontwikkelde gedachtegoed waar ik mee werk. Ik kijk door de ogen van het kind en laat hem of haar wijs worden door eigen ontdekkingen.

Spelenderwijs

Het contact maak ik laagdrempelig door spelenderwijs aan de slag te gaan. Ik richt me daarbij op het belevingsniveau van het kind. Met als doel om spelenderwijs inzichten te krijgen en vanuit eigen kracht te kunnen handelen.

Ervaringen van anderen

De aanpak en begeleiding van Desiree was gedegen, open, professioneel en laagdrempelig. No-nonsense, maar een praktische aanpak gericht op de behoefte van het kind.

Fam. B.

Het is fijn om met Desiree te praten. Telkens leert ze me weer om mezelf te leren kennen.

Joep (13)

Desiree stelt onze zoon erg op zijn gemak. Ze kijkt niet naar wat er fout gaat, maar hoe je iets kan doen om een situatie te voorkomen. Vaak vraagt Joep (13) nu zelf om een gesprek als er iets niet lekker zit. 

Moeder Joep

Desiree is een ‘superhulp’ voor kinderen die het heel moeilijk vinden om te praten over wat er dwars zit. Met behulp van spelletjes en kaartjes komt er makkelijk een gesprek op gang. Ze heeft veel geduld en zou je nooit pushen, wat superfijn is.

Eva (16)

Als het niet lekker met me ging, hielp Desiree me er echt uit. Ze is echt mijn held geworden, ik vertelde haar dingen die ik niemand anders vertelde. Ze heeft mij geleerd om sterk te zijn. Daar heb ik heel veel aan gehad.

Yani (11)

Bij Desiree voelde ik me veilig, vertrouwd en fijn. Heerlijk om samen te spelen, te werken en gewoon mezelf te kunnen zijn.

Lieke (14)

Lieke keek uit naar de momentjes bij Desiree en wij ook. De manier waarop ze ons heeft geholpen is hartverwarmend.

Ouders van Lieke

Kind en gezin weer in balans?

Neem dan contact met me op. Bel 06-50 27 80 12 of mail info@3-dees.nl