Angst

Angst is een zware, ingrijpende emotie. Voor kinderen met angst, is iets in de wereld vaak te spannend. Het kan leiden tot vluchten of stilstaan. Hij of zij is onrustig en er heerst paniek. Het kind durft niet goed en probeert zich achter jou te verschuilen.

Overleven

Angst is een emotie die je waarschuwt wanneer er gevaar dreigt. Het zorgt ervoor dat mensen en kinderen alert zijn in gevaarlijke situaties. Angst is als het ware een overlevingsmechanisme. Wanneer je echter last hebt van deze emotie zonder dat er echt gevaar dreigt, kan dat heel vervelend zijn. Voor sommige kinderen zijn onbekende en nieuwe ervaringen lastig. Andere kinderen hebben een diepgewortelde angst om te falen. Angst kan er zelfs voor zorgen dat een zindelijk kind terugvalt en ineens niet meer zindelijk is.

Kleine stapjes

Waarschijnlijk heb je het gevoel dat jullie alles al hebben geprobeerd. Denk aan mopperen, pushen, negeren en erin meegaan. Toch had geen van die methoden effect. Samen proberen we het tij te keren. Door kleine stapjes te zetten, maken we de situatie minder angstig. Ik zet het kind in zijn eigen kracht en gebruik bijvoorbeeld de metafoor van het muisje en de olifant. Hoe maken we van jou een stoere olifant? Wat is daarvoor nodig? Hoe maken we iets minder angstig? We erkennen de angst en gaan op zoek naar een oplossing.

Systemisch

Op een systemische manier zoeken we samen naar de juiste ingrediënten om het gezin terug in balans te brengen. Als kindercoach kijk ik met een objectieve blik als spin in het web naar het gezinssysteem.

Intuïtief

Ieder kind heeft een andere aanpak nodig. Dat is nooit een vooraf opgesteld stappenplan, maar zorg op maat. Vanuit gevoel en intuïtie werken we samen aan mooie stappen tot succes.

Ontdekkingswijs

Ontdekkingswijs is de pedagogische visie en het zelf ontwikkelde gedachtegoed waar ik mee werk. Ik kijk door de ogen van het kind en laat hem of haar wijs worden door eigen ontdekkingen.

Spelenderwijs

Het contact maak ik laagdrempelig door spelenderwijs aan de slag te gaan. Ik richt me daarbij op het belevingsniveau van het kind. Met als doel om spelenderwijs inzichten te krijgen en vanuit eigen kracht te kunnen handelen.

Ervaringen van anderen

De aanpak en begeleiding van Desiree was gedegen, open, professioneel en laagdrempelig. No-nonsense, maar een praktische aanpak gericht op de behoefte van het kind.

Fam. B.

Het is fijn om met Desiree te praten. Telkens leert ze me weer om mezelf te leren kennen.

Joep (13)

Desiree stelt onze zoon erg op zijn gemak. Ze kijkt niet naar wat er fout gaat, maar hoe je iets kan doen om een situatie te voorkomen. Vaak vraagt Joep (13) nu zelf om een gesprek als er iets niet lekker zit. 

Moeder Joep

Desiree is een ‘superhulp’ voor kinderen die het heel moeilijk vinden om te praten over wat er dwars zit. Met behulp van spelletjes en kaartjes komt er makkelijk een gesprek op gang. Ze heeft veel geduld en zou je nooit pushen, wat superfijn is.

Eva (16)

Als het niet lekker met me ging, hielp Desiree me er echt uit. Ze is echt mijn held geworden, ik vertelde haar dingen die ik niemand anders vertelde. Ze heeft mij geleerd om sterk te zijn. Daar heb ik heel veel aan gehad.

Yani (11)

Bij Desiree voelde ik me veilig, vertrouwd en fijn. Heerlijk om samen te spelen, te werken en gewoon mezelf te kunnen zijn.

Lieke (14)

Lieke keek uit naar de momentjes bij Desiree en wij ook. De manier waarop ze ons heeft geholpen is hartverwarmend.

Ouders van Lieke

Kind en gezin weer in balans?

Neem dan contact met me op. Bel 06-50 27 80 12 of mail info@3-dees.nl